Снимка: outnow.ch

Ясно е, че ако отскоро сте самотна или разведена майка, ще се сблъскате с доста трудности по пътя си, докато свикнете да живеете с новия си статут.

Понякога ще преживявате изпитанията много лично, но те са част от вашия житейски път и трябва да приемете ситуацията с гордо вдигната глава.

Ето и какви са тези изпитания, с които ще се сблъскате:

1. Ще трябва да се изправите пред другите родителски двойки
От сега нататък е възможно редовно да ходите сама по родителски срещи и детски рождени дни, където ще е пълно със семейни двойки. Възможно е да мислите, че детето ви се чувства наранено от факта, че баща му не го придружава. Скоро обаче, ще разберете, че новият ви статут ще ви научи на нови, жизненоважни комуникационни умения.

2. Ще трябва да се откажете от идеята си за традиционно семейство
Ако наскоро сте се разделили или развели с бащата на детето си, от тук нататък ще трябва да празнувате всички различните семейни празници като самотен родител. Това може да ви донесе тъга и вътрешен гняв, но винаги можете да промените малко традициите. Ако опцията ви е да празнувате сама с детето си Нова Година, винаги можете да го заведете на почивка или екскурзия.

3. Ще трябва да опитате да запазите връзка с родителите на бащата на детето си
За съжаление, семействата винаги вземат страна по време на развод. Възможно е родителите и близките на вашия екс съпруг да смразят отношенията си с вас. В името на детето си обаче, ще трябва да намерите общ език с по-близките членове на семейството на бившия си мъж. Все пак вашия наследник е част от тази фамилия и трябва да остане в контакт с роднините си по бащина линия.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase