Снимка: outnow.ch

Сексуалното желание зависи от много фактори. Понякога дори стресът и лошото настроение са в състояние да сринат либидото. Но затова пък насреща са храните афродизиаци, които стимулират кръвообращението и подбуждат нервните центрове в мозъка, отговарящи за сексуалното желание.

Ще се спрем по-специално на подправките, които имат силно повишаващо либидото действие. Те засилват притока на кръв в мозъка и гениталиите, спомагат за оросяването на органите с кислород и стимулират секрецията на хормони на щастието. Кои са те?

Босилек

Босилекът има силни свойства на афродизиак. Консумирайте го пресен, ситно нарязан и добавен към пресните ви салати и разядки. Освен че прави храната вкусна и с полъх на Средиземноморие, босилекът повлиява положително сърдечносъдовата система и подобрява кръвообращението.

Чесън

Активната съставка на чесъна – алицин, подобрява сексуалната издръжливост и повишава апетита за интимност. За да не вгадите половинката си с чеснов дъх след това, хапнете няколко пресни ореха. Те ще неутрализират силната миризма.

Канела

Канелата има свойството да понижава нивата на кръвната захар, което подобрява енергийните стойности в тялото. Освен това тя повишава леко телесната температура, а заедно с нея и либидото.

 Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase