Снимка: outnow.ch
fallback

Човек никога не бива да спира да изучава света около него, но и самия себе си. Когато се преоткриваме като личности, това често ни помага да видим в нова светлина и близките ни, а малка част от нас, сякаш се превръща в психолог.

В следващите редове ще видите няколко любопитни факти базирани на психологията, които ще ви помогнат да разберете по-добре не само себе си, но и хората край вас.

Приятелства, които са се създали в периода между 16-ата и 28-ата година имат големи шансове да бъдат здрави и да продължат завинаги.

Оказва се, че дамите предпочитат мъже с дълбоки, ниски гласове, защото те изглеждат самоуверени, но не и агресивни.

Жените могат да запазят нещо в тайна около 47 часа и 15 минути.

Хората, които имат силно чувство за вина, добре разбират мислите и чувствата на другите.

Въпреки че мъжете са приемани като по-забавни, това не е съвсем така. Те просто казват повече шеги, без да изпитват притеснение дали другите хора ще харесат техния хумор или не.

Жените имат два пъти повече рецептори за болка в тялото си от мъжете, но също така имат и по-висок праг на търпимост на болка в сравнение с господата.

Слушането на силна музика ни кара да се чувстваме по-спокойни и щастливи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Когато имате температура, не казвате сега е грипния сезон значи съм болен от грип,а започвате да следите за други симптоми на грипа, и ако трябва се консултирате с лекар. А не си вадите набързо заключение.Така че вие или лекаря ви започва да търси причината за вашата температура, която може да е грип или да е друга .Лекарите не казва всеки които дойдат днес е болен от грип, така че няма какво да ги гледам направо им изписвам лекарства.Защото статистиката не е медицина.Но медицината използва статис

7

Анонимен

преди 7 години

Нито едно от изброените неща , не идва от психологията.Всички изброени неща са статистически извадки.Да психологията работи с такива статистически извадки, но статистически данни са си статистически данни а не психология.При това извадкови т.е. вероятносни -съществува по голяма вероятност да е така, но има вероятност да не е така, обаче е по малка.

6

Неа

преди 7 години

Това за силната музика нещо не ме изкефи . Аз имам непоносимост към всичко на висок тон , включително и висока музика . Като цяло даже рядко слушам музика , силно - никога , а да ме успокои - абсурт ..

fallback