Снимка: outnow.ch

Британската сексоложка Трейси Кокс разкрива качествата и навиците, които никога няма да можете да промените в своя партньор, независимо колко много се опитвате.

Възможно е във вашата половинка да има някои неща, които да започнат да ви побъркват в дългосрочен план и често да се превръщат в основа за скандали и раздори.

Много хора смятат, че биха могли да наложат промяна в своя любим, като се налагат, протестират шумно, вдигат скандали и т.н.

Истината е, че това е загубена кауза в някои случаи. Вижте в кои:

1. Пороци и пристрастявания
Ако вашият партньор има проблеми с алкохола, наркотици или хазарта, вашата подкрепа ще е важна за него, но шансът вие да го промените и да прекъснете порока, ако той сам не е готов да се откъсне, е минимален. Обикновено това е една отчаяна борба с неизвестен край.

2. Основни личностни черти
 Трейси Кокс твърди, че личностните черти се оформят, когато човек е много млад, но след като стигне определена възраст, вероятността да се промени заради някой, е много малка. Според едно проучване, направено преди повече от век от Университета в Харвард, след като човек мине 30-те, той вече не подлежи на промяна на характера.

3. Връзката със семейството
Ако вашият любим е твърде привързан към своите родители, братя и сестри, вие няма да можете да промените това, дори да го ревнувате много от тази близост. Обратното също е вярно: ако той не е близък със семейството си, вие няма да можете да поправите тези хладни отношения, дори и да положите огромни усилия.

4. Хобита и интереси
Независимо дали вашата половинка си пада по екстремните спортове или е вманиачена на тема фитнес, четене или градинарство, тежко ви, ако се опитате да я спрете да практикува любимите си хобита и интереси. Това по-скоро ще има пагубно въздействие върху връзката ви и е силен знак за несъвместимост, твърдят експертите.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase