Снимка: outnow.ch

Един от най-драматичните моменти в живота на всяка жена е когато сърцето ѝ е разбито. Има няколко начина да се справите с подобна емоционална травма. Може да се затворите в себе си и да се отдадете на тежка депресия и самосъжаление. Може да извадите звяра в себе си на показ, да направите куп глупости и да го върнете на бившия, приятелите му и всички щастливи двойки около вас или да останете истинска дама до последно и да преодолеете болката с класа и финес.

Как да го направите, след като сърцето ви кърви и ви иде да виете? Започнете оттук...

1. Заобиколете се с адекватните приятели
Важно е в този момент до себе си да имате доверени хора, които да са запазили своя разум и да ви преливат от него на малки порции, но системно. След като сте поплакали и сте обсъдили всички детайли покрай раздялата с тях, е време да се вслушате в съветите им и да ги оставите да ви разсеят, помогнат и мотивират да продължите напред. В крайна сметка никой не е умрял от разбито сърце, вие няма да сте първата. Животът продължава!

2. Планирайте внимателно следващата си среща с него
Ако сте имали дълга връзка, то вероятно раздялата няма да е толкова бърза. Със сигурност трябва да си размените някои вещи, имате общи приятели и дори може да сте планирали някои събития, на които да присъствате като двойка. Това означава едно – ще се видите отново. Важно е да премислите внимателно как ще се държите и какво ще кажете. Не се поддавайте на емоциите, обмислете различните сценарии, така че да може да се контролирате.

3. Приемете отговорностите си зряло
Не се дръжте като нацупено дете. Не горете и не чупете вещите му, а по-добре опаковайте всичко и му го върнете по куриер. Не му звънете посред нощ пияна, за да го молите да се съберете. Бъдете справедлива и се дръжте зряло.

Още по темата четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase