Снимка: pixabay.com

Хранителните комбинации са изключително важни. Съчетани правилно, различните продукти могат да ни дадат максимума от своя потенциал. Както важи правилото за разделното хранене, което подчертава вредното влияние на определени групи храни, приети заедно, така и обратното правило е в сила – някои продукти действат на организма по-добре в комбинация.

Кои са най-уместните хранителни комбинации, които трябва да приемате заедно?

Банани и млечни продукти

В бананите се съдържат едни от най-полезните фибри, както и високи нива на калций и калий. Ако изпитвате проблеми със стомашно-чревния тракт, както и с костно-ставния апарат е най-добре да наблегнете на комбинацията банани и мляко (прясно и кисело).

Фибрите в бананите ще ви помогнат да решите проблема със стомаха и червата, а калцият в млечните продукти ще активизира по-качествената абсорбация на фибрите в банана.

Ягоди и фъстъчено масло

Ягодите са много богат източник на витамини и по-специално на витамин С. Витамин С е важен за цялостното повишаване на защитните сили на организма, а пък витамин Е за здравето на очите.

В съчетание двата витамина се допълват и взаимно се активизират. Ягодите са прекрасен източник на витамин С, а ядките и растителните масла на витамин Е. Затова специалистите съветват двата вида храни да се ядат в комбинация. Похапвайте ягоди с ядки, фъстъчено масло и малко кисело мляко.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase