Снимка: outnow.ch

Връзката може да бъде сложна между хора, родени в една държава и дори в един град, а тази между хора от различна културна среда, може да се окаже още по-напрегната.

Любовта с чужденец е вълнуваща, но си има своите недостатъци. Като цяло тя е предизвикателство, тъй като хората с различен произход имат доста различия по между си като навици, убеждения и ценности.

Въпреки това връзката с човек, роден в друга, по-далечна държава, си има своите положителни моменти. Ето и пет от тях:

1. Ще станете много по-толерантни

Най-важният аспект на връзката с чужденец е това, че ще получите възможност да разширите мирогледа си, да станете по-толерантни, да уважавате различните. Вие ще се научите на търпение, на разбиране, на съпричастност, ще започнете да правите повече компромиси. Изобщо животът и в частност тази връзка ще ви дадат много ценни уроци, които ще обогатят вашата личност.

2. Детето ви ще има два родни езика

Когато хората от две различни култури се срещнат и влюбят, идва и сблъсъкът на техните два различни езика. В началото те може да си говорят на един официален език, например на английски, но с течение на времето всеки от тях ще се потопи и в родния език на половинката си. Това ще стане от само себе си, покрай пътуванията, покрай общуването с роднините, покрай създаването на общи деца и т.н. А усвояването на всеки един нов език си е богатство. Освен това, когато имате общо дете, то ще расте в двуезична семейна среда и също ще има по-широк мироглед към света.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase