Снимка: Reuters
fallback

Различните работи идват с много предизвикателства, напрежение и изисквания, но най-лошото нещо, което може да ви се случи, е да търпите груб и жесток шеф.

Тези хора рядко влизат в положението на своите служители и се държат с тях безобразно, смятайки че те са по-низши същества от тях.

Работата с тях е истинско мъчение, но пък фактори като заплатата, колегите и любовта ви към това, което правите, може да ви накара да се задържите под контрола на подобна личност.

Как да оцелеете в подобна ситуация?

1.    Не се мазнете излишно. На него така или иначе може трудно да му се угоди, така че не влагайте прекалено усилие и нерви. Бъдете себе си и отстоявайте идеите и работата си максимално учтиво и дипломатично.

2.    Научете се да анализирате ситуацията.Шефът ви така или иначе е груб с всички, така че не приемайте лично всяка негова вербална атака. Замислете се дали наистина е вложил някакво лично намерение (заради което си струва да се терзаете) или просто това е поредното доказателство, че той е такъв – неразбиращ тиранин.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

до1

преди 8 години

Интересен въпрос.На кого го задаваш на шефа си ли?В въпроса ти не говориш за вдигане на парите.Искаш от шефа ти да ти каже как да си разпределиш личните си пари (човешки съвет несвързан с работата ти.).И понеже имаш готин шеф, човека е решил да ти отдели време и започва да ти дава съвети как да правиш икономия от всеки разход които имаш.Това ли наистина искаш? Съмнявам се , но въпроса има това послание.

19

Неа

преди 8 години

Няма значение , не е важно . Просто исках пак да се разтоваря в подобна компания .

18

Жена

преди 8 години

17, Неа, да не е "спец"? ходи в гугъл и търси моя, твоя, брегор ник и днес.бг и виж какви теми излизат. Така може да се сетиш.

fallback