Снимка: outnow.ch
fallback

Преследването на щастието е едно от тези важни неща, които повечето от нас се стараят да правят почти през целия си живот.

Когато обаче потънем в ежедневната рутина, понякога ние лесно забравяме да се замисляме дали сме щастливи и какво можем да направим, за да станем още по-радостни.

Някои психолози твърдят, че всеки човек трябва да превърне в своя мисия преследването на щастието и едва тогава ще може да го почувства по-осезателно във всекидневния си живот.
Основният въпрос е къде и как да търсите тази бонус радост.

Ето и няколко съвета по темата:
1. Ангажирайте се с положителни взаимоотношения и взаимодействия.
Прекарвайте повече време с хора, които харесвате и които култивират у вас положителни емоции. Говорете си с тях, прекарвайте време с тях, споделяйте си, смейте се повече. Това може да са ваши близки и роднини, ваши колеги и приятели.

2. Погрижете се за собственото си здраве.
Спете достатъчно, хранете се правилно и се движете повече. Никой не се замисля колко важно е за него и за личното му щастие физическото му здраве, докато не го изгуби. Ако искате да се радвате на максимално благополучие – грижете се за себе си повече.

3. Ценете това, което имате.
Не забравяйте, че щастието е в малките неща, а не в преследването на големите цели. Напомняйте си по-редовно, че всъщност животът ви е добър, че имате близки, които ви обичат, че сте здрави, че имате дом и средства, с които да живеете един приличен живот. Не искайте всичко да е перфектно. Всеки човек минава през предизвикателства и загуби в живота си, но просто не трябва да се оставяте тъгата и гневът да ви карат да се чувствате безпомощни и/или нещастни.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Брегор

преди 8 години

До 11 и 12Има и нещо друго, дори човек да сгреши защото няма човек който да не греши, той трябва скоро да се помоли на Всевишния, най-добре с молитвата "Отче наш" за да се изглади греха му стига да не е много тежък. Защото в Светите Писания се казва: "Праведника ще се помоли овреме и тогава разливът от многото води няма да го достигне", това е казано с пророчески думи.

14

Брегор

преди 8 години

До 11 и 12Ако човек придобива Богопознание и калява търпението си може да достигне такова ниво на самообладание, че провокации, обиди, мрачни внушения и други хитрости на врага които са го изкарвали от релси с цел да омрачат ума му вече не го смущават или предизвикват само леко раздразнение. Най-важна обаче си остава Божията закрила затова ще повторя още веднъж думите на Господа Иисуса Христа към учениците му: "Винаги се молете и никога не падайте духом".

13

Брегор

преди 8 години

До 11 и 12Неизбежно е да идват от време на време изкушения и изпитания за да те тестват, това е за да се изпита човека твърд ли е в своята праведност. Можеш да прочетеш историята на Йов в Библията ако желаеш, там се разкрива защо и на добрите хора се случват лоши неща. Ключът за успеха в борбата с тези изпитания е търпението и самообладанието така, че да не се поддаваш на "бутанията и дърпанията" които целят да те изкарат от равновесие и да помрачат съзнанието ти.

fallback