Снимка: freeimages

Как започва и как завършва един ваш ден? Усещате ли някакъв дискомфорт, като запек или диария, умора, газове и болки в стомаха? Има много изненадващи признаци, чрез които тялото ви подсказва, че е време да обърнете внимание на здравословното състояние на червата. Ето какво трябва да имате предвид.

Трудно отслабвате и особено около талията

Има едно просто обяснение защо усилията, които полагате за вашата фигура, не работят. Състоянието на червата е пряко свързано с метаболизма. Ако тяхната флора е нарушена или страдате от друг чревен проблем, то те не могат ефективно да разградят приетите мазнини и въглехидрати.

В резултат на излишък, метаболитните отпадъци може да се съхраняват като мастна тъкан, която обикновено се натрупва около талията.

Често боледувате

В 70% от случаите състоянието на червата е пряко свързано с имунитета ви. Това означава, че ако не са в добро здравословно състояние, може да сте по-податливи на вируси и болести и по-трудно ще бъде на организма да ги пребори.

Ето защо най-напред обърнете внимание на състоянието на червата. Излекувайте първо тях, а след това може да помислите и как да засилите защитните функции на имунната система.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase