Снимка: Reuters

Поводите за развод могат да са много. Неусетно измежду всички проблеми, скандали, неразбирателства, любовта някак се е изпарила. В определен момент просто не можете да си спомните защо сте с този човек, какво сте обикнали в него, къде е старото му "аз“.

Според изследване, проведено от учени експерти в областта на психологията от университетите в Калифорния и Вашингтон, най-сериозните причини за стигане до развод са 4 основни фактора във връзката.
Изследването обхваща период от 14 години и учените са категорични, че ако е налице някой от следните фактори, развод неминуемо ще последва в най-скоро време:

Презрение

Мъжът ви се прибира вкъщи от работа, а единственото усещане, което ви обзема, когато го зърнете е колко не можете да го понасяте. Толкова сте започнали да го презирате, че не можете да търпите начина му на говорене, жестовете, мрънкането, облеклото му – всичко ви дразни и започвате да се изнервяте.

Презрението, според изследователите, е силна смесица от гняв и отвращение, които имат наистина взривоопасна енергия. Често партньорите дори не могат да изразят с думи кое е нещото, което толкова много ги дразни в другия. Усещанията обикновено са комплексни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase