Снимка: freeimages
fallback

Киселото зеле е любима храна от българската кухня. То е основна съставна част в много традиционни български рецепти, както и в много чуждестранни. Има множество причини киселото зеле да ни е любимо и вкусът е само една от тях.

Какви са здравословните ползи за организма от киселото зеле?

То има противогъбични свойства

В киселото зеле се съдържат полезни бактерии, които редуцират количеството гъбички, появили се в тялото. Киселото зеле е своеобразен пробиотик и пребиотик, който спомага за регулиране на чревната флора и подобряване на метаболизма.

Полезно е за сърцето

Естествено ферментиралите храни като киселото зеле са много полезни за сърцето. Те съдържат множество антиоксиданти, които предпазват сърцето от вредното влияние на свободните радикали.

Мощно срещу рака

Киселото зеле има противоракови свойства. Редовната му консумация може да ви предпази от развитие на туморни клетки в организма. То неутрализира излишните нива на естроген, които се свързват с развитието на рак на гърдата при жените.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Панайот

преди 8 години

Вече съм спокоен. :)

5

Анонимен

преди 8 години

Абе ти като се ***, защо не се подми с чорба?!?!?! :))))

4

Теди

преди 8 години

Утре точно сарми с кисело зеле ще готвя

fallback