Снимка: outnow.ch
fallback

Майката може да бъде най-добрият пример за подражание на своята дъщеря. Тя е човекът, който може да вдъхне увереност на своето малко момиченце, да го научи да има кураж и увереност в собствените си възможности и външен вид.

Ако жената има самочувствие и обича сама себе си, тя ще възпита дъщеря си да харесва отражението си в огледалото и да изпитва удоволствие от собствената си красота и личност.

Ето и 7 съвета как да направите дъщеря си по-уверена:

1. Не проклинайте тялото си пред нея

Един от най-важните съвети за отглеждане на уверена дъщеря е да не говорите с омраза за своите собствени недостатъци пред нея. Без значение как изглежда тялото ви, не трябва да изпращате негативните си послания към него пред детето. Така можете да подтикнете дъщеря си да мечтае за съвършенство и след време тя също да има негативна нагласа към фигурата си. По-добре се хранете здравословно и правилно и научете детето на същото, вместо да се обсебвате от различни диети и да прехвърлите тази своя мания и на своето момиче.

2. Научете я да бъде активна

Един от начините да вдъхнете увереност на своята дъщеря е да я накарате да бъде активна през целия си живот чрез личния си пример. Карайте я да спортува, да излиза на разходки, да си играе навън, да се включва в различни дейности и инициативи, вместо да гледа телевизия у дома. Всичко това ще подобри физическата ѝ форма, а оттам ще повиши самочувствието ѝ.

3. Правете ѝ комплименти

Един от най-очевидните начини да възпитате уверена дъщеря е да й правите комплименти редовно. Комплиментите ще я накарат да има по-добра оценка за себе си. Правете ѝ не само комплименти за нейната външност и интелект, но и за нейните умения. Например, ако детето иска да направи салата, да сервира масата или да подреди – похвалете го и му кажете, че се е справило блестящо.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Брегор

преди 8 години

До спецТака си и мислех, че ще свиеш сърмите ако няма как да извъртиш някоя подлост.

36

до 55

преди 8 години

Няма нищо, забавно е особено от възпитателна гледна точка.

35

Брегор

преди 8 години

До спецА ти какво? Отказа ли се да дойдеш при моите условия? Беше намислил някоя подлост, но няма да ти мине номера.

fallback