Снимка: Reuters

Фейсбук вече е част от живота ни. Някои хора не могат да се примирят с този фалшив свят от приятелства, други го приветстват, опитвайки се да се възползват максимално от неговите възможности, трети просто шпионират останалите без да споделят нищо за себе си, а четвърти изпадат в депресия, защото се сравняват с останалите си приятели.

От който и тип да сте вие със сигурност имате приятели, които по някакъв начин ви бъркат в здравето. Вижте кои от тях трябва незабавно да изтриете:

Фукнята

Всеки има поне един приятел, който си умира да се фука за щяло и не щяло във фейсбук. Непрекъснато пуска снимки от пътешествия, купони, забавления, развлечения. Отстрани изглежда, че животът му е песен.

Често причината за това поведение е именно дълбока потиснатост и ниска самооценка. Хората, които правят това търсят одобрението на околните, иска им се да покажат, че и на тях им се случват хубави неща в живота, а истината е, че животът им е обикновен и сив.


В много от случаите такива хора, които прекаляват с фукането чрез снимки и статуси са депресирани и с ниско самочувствие.

Спорещият

Приятелите ви, които винаги намират за какво да спорят, какво да критикуват под снимката ви или под поста, който сте публикували, просто не ви трябват. Изтрийте ги още сега!

Вярно е, че в спора се ражда истината, но когато някой го прави тенденциозно и непрекъснато, той просто търси за какво да се заяде. За какво ви е такъв „приятел“?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase