Снимка: pixabay.com

Кърменето е истинско предизвикателство за много жени. Някои имат проблеми с кърмата, други кърмят твърде малко поради субективни причини. Трети имат проблеми с кърменето и секса със своите половинки.

Много изследвания по темата констатират, че кърменето сериозно може да повлияе на сексуалния живот, въпреки че някои жени споделят, че нямат никакви проблеми и не страдат от „сексуален глад“ през този период.

Кои са най-често срещаните проблеми, свързани с кърменето и секса?

Намалена или липсваща чувствителност на гърдите

Тъй като гърдите ви в периода на кърмене са напрегнати е възможно те да изгубят възбудимост по време на сексуална стимулация. Заради кърменето зърната се втвърдяват и стават резистентни към допира. Това е естествен механизъм за предпазване на нежната тъкан от болка, а и за да се улесни самия сукателен процес.

Ако ви се случи това просто помолете партньора си за разбиране и му обяснете, че временно е наложително да не докосва гърдите ви по време на секс. Има и други ерогенни зони, към които може да се насочи. Това може да ви накара да откриете неоткрити до момента територии в интимния си свят.

Сухота във влагалището

Вагиналната и влагалищна сухота е често срещан проблем по време на кърмене. Той настъпва заради хормоналните промени, предизвикани от кърменето.

Лубрикантите са решение на проблема, но трябва да се внимава с тях. Не е добре да се използват лубриканти на маслена основа, защото те увреждат целостта на презервативите. Това крие риск от непредвидена бременност в период скоро след раждането.

Избирайте лубриканти на водна основа.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase