Снимка: outnow.ch
fallback

Ако понякога се чудите къде отиват всичките ви пари и защо все оцелявате на ръба на бедността, при положение, че работите за прилична заплата, то причината си е във вас.
Когато един човек не е в състояние да натрупа и минимални спестявания, въпреки не лошите си доходи, то явно има навици, които сериозно му пречат.

А ето и какви може да са те:
1. Харчите повече, отколкото изкарвате
Няма нищо лошо да мечтаете за по-висок стандарт на живот, но ако непрекъснато живеете над възможностите си и постоянно се чудите как да похарчите парите си, вероятно ще попадате и в трудни финансови ситуации. Опитайте се да сложите граница на разходите си, ако искате да натрупате някакви спестявания!

2. Фокусирали сте се върху настоящето
Ако никак не ви е грижа за бъдещето и игнорирате тази тема, то това си е сигурна рецепта за финансово бедствие. Ако се фокусирате единствено върху настоящите си нужди и копнежи и не се сещате за бъдещето в перспектива когато взимате финансови решения, то някой ден ще се събудите като беден пенсионер.

3. Смятате, че е твърде рано да започнете да спестявате
Когато човек е млад, иска да се отдаде на всички удоволствия, които могат да се купят с пари. Младите хора не мислят за спестявания или инвестиране, а това е доста погрешно! Никога не е твърде рано да започнете да заделяте част от доходите си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

беден

преди 8 години

ко ? не .

fallback