Снимка: outnow.ch

Белезите от преживяна любов без щастлив край винаги са вътрешни. Когато става въпрос за нараняващи връзки, те със сигурност ни бележат много дълбоко и разочарованието прераства в съвсем несъзнателен страх с времето.

Веднъж изпитали разочарованието в този тип отношенията, хората често предприемат самосъхраняващ инстинкт, който граничи с постоянна проява на защитни механизми.

Трудно е да обичаш отново, след като веднъж си бил манипулиран, нещастен, контролиран, неуважаван и каран да се чувстваш незначителен именно от човека, който трябва да те обича най-много.

Подобно преживяване променя идеята за любовта във връзките и подхода към нея. Представяме ви седем начина, по който наранените веднъж обичат различно.

1. Спазват дистанция за по-дълго време

Дори и да си мислят, че много харесват някого, наранените в любовта ще запазят дистанция. Ще държат на разстоянието – може да не отговарят веднага на съобщенията и със сигурност няма да прекарват много време с вас. Просто не искат да се сближават твърде много.

2. Затворени са в себе си

След като са били емоционално наранени, умението да се разкрият към някого буквално е болезнено. Те не искат да се поставят в ситуация, в която са уязвими, а с разкриването се получава точно това. Много по-сигурно е да запазят нещата си в самите тях.

3. Карат го бавно

Нямаме предвид само физически, но и емоционално и ментално. Като наранено малко кученце, много е трудно да не се процедира с внимание. Това е просто инстинктивен начин да се предпазят сами от евентуално повторно нараняване.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase