Снимка: photl.com

За всеки празник, всяко кътче на земята има своите дългогодишни традиции, които включват и приготвянето на специфични ястия и напитки. Така например в съседна Гърция на коледните празници може да опитате невероятни сладки с вкус на бадем и обилно поръсени с пудра захар.

Споделяме едно кратко празнично пътешествие, което ще ви запознае с кулинарните празнични традиции в различни части на света.

Перу

В Перу за коледните празници в семействата се приготвя сочна пуйка пълнена с кайма, фъстъци и украсена с пресни резени ананас. Като гарнитура към месото се сервира и пюре от печени картофи. Десертите включват марципан и разнообразни купички със стафиди, бадеми и панетоне, придружени с топъл шоколад.

Финландия

Празничната трапеза в красива Финландия е като блок маса. Тя съдържа различни ястия, повечето от тях типични за сезона. Основното ястие обикновено е коледна шунка, която се яде с горчица или хляб, заедно с другите ястия. Също се сервира риба, гювеч с черен дроб и стафиди, както и картофи, ориз и моркови. Традиционната коледна напитка е греяно вино.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe