Снимка: Reuters

Всяка година от средата на ноември до първите дни на новата година в много европейски градове и столици се организират традиционни коледни базари. Хиляди светлини, украси, аромат на канела и празнична музика посрещат посетителите. Кои са едни от най-впечатляващите базари в Европа, вижте в следващите редове.

Берлин

Берлин е не само столицата на Германия, но столицата може би с най-много коледни базари, около 50. Най-големият и популярен коледен базар си остава Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, през който минават около 2 милиона посетители всяка година.

Тук имат възможност да закупят красиви бижута, украси, сувенири, както и да се отдадат на сезонни удоволствия като печени кестени, наденички и греяно вино. Ако имате път към Кьолн, Нюрнберг, Франкфурт, там също ще имате възможността да посетите чудесни празнични базари.

Брюксел

Коледните и новогодишни празници в Брюксел са едни от най-красивите. Базарът, който се организира по това време на годината, се простира по улиците от Grand'Place до Place Sainte Catherine и покрива почти два километра.
Всяка една от 240-те сергии прилича на малка хижа с дървен покрив. Тук може да се открият основно предмети на изкуството и занаятите, вкусна храна и напитки. Други големи коледни базари се организират и в Антверпен и Брюж.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase