Снимка: Reuters
fallback

Обсесията от социалните мрежи се посочва като модерна психологическа зависимост от много специалисти. В ежедневието си виждаме все повече хора забили нос в екрана на мобилния телефон, скролващи безмълвно постовете в социалните мрежи.

Може да ви се струва невероятно, но човек може да развие истинска зависимост от социалните мрежи, дори да достигне до състояние на депресия. Време ли е да си дадете малко почивка от социалните мрежи? Разберете, като си отговорите на тези въпроси!

Стресирани ли сте през цялото време?

Може да не си давате сметка, но стресът, обзел тялото и ума ви може да е причинен от социалните мрежи. Влизайки в профила си в социалната мрежа непрекъснато виждате щастливи снимки на приятелите ви, които ви карат да се чувствате по-малко оценени.

Изглежда така, сякаш другите имат по-интересен и приключенски живот, защото снимките, които постват, показват най-любопитните моменти от живота им. Това може да предизвика дълбока депресия и усещане за малоценност у някои хора.

Запомнете, че снимките, които публикуват хората в социалните мрежи са подбрани и не олицетворяват изцяло живота на приятелите ви, а само най-веселите и хубави моменти от него.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

bros

преди 8 години

Много са симпатични мишлетата в метрото, забили нос и "суайпват" като за последно ;)

2

Анонимен

преди 8 години

Така е, тия журналята само трошат езика ни. Обхванати от мания за модернизми и простотии въвеждат какви ли не ненужни чуждици. Ми то има чужди езици бе. Който иска да се изразява на английски.

1

срамота

преди 8 години

Няма българска дума ОБСЕСИЯ. Българската дума е ПРИСТРАСТЯВАНЕ. Наистина сте жалки, ако мислите, че така изглеждате съвременни и интелигентни, бгднес.

fallback