Снимка: Facebook
fallback

Ако вашата най-добра приятелка наскоро е родила първото си дете, вие трябва да ѝ се притечете на помощ. Тя се нуждае от вас точно сега, но по един малко по-различен начин.

На първо време можете да ѝ помогнете в организацията на партито "Погача", което се прави на 40-ия ден от раждането на бебето.

Тя има нужда от вашата подкрепа и приятелство, дори вие самата да нямате дете. Помогнете ѝ да се почувства специална и да се отърси от стреса.

Ето и няколко съвета по темата:

Напълнете хладилника ѝ с храна

Първите седмици, между кърменето, безсънните нощи и безкрайната смяна на пелените, вашата приятелка няма да може да мръдне никъде без бебето. Ако няма кой да ѝ помага с пазара на хранителни продукти - направете го вие. Може някой път да я изненадате с домашно приготвено ястие от вас самата - тя ще го оцени!

Не я карайте да се чувства виновна

Ако до преди появата на бебето вие двете сте били почти неразделни, вероятно е да се почувствате изоставена. Вашата приятелка изведнъж ще спре да има време за вас, а това може да я накара да се чувства виновна или притеснена. Убедете я, че сте наясно, че тя трябва да се съсредоточи върху семейството си и най-вече върху очарователното си бебе и че вие винаги ще ѝ бъдете най-добрата приятелка.

Останалите съвети може да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

До Минко 47 г. ергенИскрено те моля да не се възпроизвеждаш!!!!!!! Предлагам да направим дарителска сметка да ти купуваме презервативи всеки месец!

10

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 15Ти колко деца роди, та да знаеш за следродилната депресия. И само да знаеш, че хормоналния дисбаланс след раждане (и не само) може да споходи всяка жена, независимо колко е ходила по баровете преди това! Вземи се образовай малко и се надявай да не те сполети някой ден, че ще чудиш какво да си говориш с майка си тогава.

9

Анонимен

преди 8 години

Направо ми втръсна да чета за паник атаки, панически разстройства и следродилна депресия - пишат се глупости, глупавите женички да си ги втълпяват и да се правят на многострадални геновеви. Я вземете се стегнете, защото ми писна от п*тки, говорила съм с майка ми за това и тя ми е казвала, че когато си избрал правилния човек и правилните години в които да го направиш (т.е. находил си се по заведения), такива глупости като следродилна депресия не съществуват. Не си ползвате главите ей!

fallback