Снимка: Личен архив

Продукти:

2 глави лук
2 кг обелена тиква
1/2 глава целина
2-3 скилидки чесън
200 мл мляко
50 мл течна сметана
100 г масло
чаена лъжичка мащерка
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Обелете и нарежете тиквата на малки кубчета. Към нея добавете останалите нарязани зеленчуци и чесъна. Когато всички зеленчуци са сварени, махнете тенджерата от котлона и пасирайте.

Накрая овкусете с млякото, сметаната, маслото, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и сервирайте супата поръсена с няколко обелени тиквени семки и шипка мащерка.

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase