Снимка: Getty Images

Майките са истински идоли за своите малки момиченца. С напредване на годините обаче нещата се променят, стигайки се до чести конфликти – особено през пубертета. Именно тогава е повратната точка, в която една майка или може да стане приятел на своята дъщеря, или да се отдалечи от нея.

Каквито и взаимоотношения да има между дъщери и майки обаче, едно е сигурно – порасналите момичета знаят, че родителското тяло ги обича и прави всичко само и единствено, подтикнато от любов. И макар че много пъти дъщерите се държат така, сякаш не оценяват обичта на майките си, това всъщност не е така.

Ето и доказателствата:

Дъщерите могат и да не обичат да им се дават съвети, но осъзнават, че майките им искат те да се поучат от техните грешки

Дори поколенията да са различни и светът да се променя с всяка изминала минута, има неща, които са константни във времето. Ето защо дъщерите знаят, че по много теми могат да почерпят полезен опит от майките си. Просто понякога искат да се сблъскат сами с проблемите.

Дъщерите могат и да извъртат очи, когато майките им ги критикуват, но са наясно, че родителите им вярват в техния потенциал

Просто самите те не вярват толкова много в себе си, затова изпитват трудност с приемането на критики. Дори когато не чуват това, което искат обаче, порасналите момичета продължават да обичат своите майки, защото именно те им вдъхват кураж.

Още по темата, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase