Снимка: outnow.ch
fallback

Има хора, които обожават да си правят списъци със задачи, защото са убедени, че чрез тях структурират ежедневието си по-добре.

Това всъщност е вярно. В действителност не трябва да ставате обсебени от съставянето на списъци, но все пак не трябва и да ги подценявате.

Според авторката на книгата „Listful Thinking: Using Lists to Be More Productive, Successful and Less Stressed“, Пола Ризо, всеки човек трябва да си прави шест вида списъци, които да му помагат стратегически.

Ето и кои са те:

Целенасочен дневен списък със задачи

Ризо препоръчва в този списък да присъстват само неща, за които знаете, че ще разполагате с време, за да ги свършите. Не препълвайте този списък с куп ангажименти, а сложете някои специфични неща като „да напиша имейли“, „да отговоря на запитването за офертата“, „да измисля въпроси за интервюто“ и др. Съставяйте списъка за утре, в края на работния ден, преди да напуснете офиса.

Списък с приоритети

След като съставите горния списък, погледнете го и преценете кои са най-важните задачи в него. Сложете им приоритет. По-маловажните можете да ги прехвърлите и на някой друг – колега, подчинен и т. н.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

:)

преди 8 години

Правя си списък на нещата, които трябва да купя.Понякога, когато ми предстои излизане, свързано с изпълнението на няколко задачи, си правя списък на нещата, които трябва да взема със себе си, за да мога да свърша всичко запланувано.Поне няколко пъти в месеца ми се налага да оставя на видно място бележка, с която да се подсетя, че трябва непременно да свърша нещо в точно определен ден или час.Записвам си идеи, които са ми хрумнали във връзка с нещо, към което трябва да се подходи творчески.

fallback