Снимка: outnow.ch

Повечето хора мечтаят да бъдат богати, но по-голямата част стигат само до нивото „средна класа“.
За други по-важното е просто да не бъдат бедни.
Ето и 10 разлики между поведението на богаташите и това на хората от средната класа. Прочетете ги и ще разберете в коя група бихте се чувствали по-удобно:.

1. Заможните хора плащат първо на себе си, а тези от средната класа първо си плащат сметките.
Заможните хора умеят да пестят. Те може и да поемат някои големи рискове с парите си, но това е защото знаят, че само инвестирането на пари може да им донесе повече пари. Хората от средната класа използват доходите си най-вече за да си плащат сметките, да живеят и рядко за спестявания. Те не са склонни да използват спестяванията си за рисковано начинание.

2. Богатите живеят под своите възможности, а тези от средната класа – над своите възможности.
Милионерите често живеят по-скромно от възможностите си. Повечето скъпи коли и големи домове всъщност са собственост на хора от средната класа, които живеят над възможностите си. Това показва различната нагласа на тези две групи. Богатите запазват и разширяват своето богатство чрез инвестиции, а хората от средната класа имат нужда да натрупват „неща“, които по някакъв начин да повишат статуса им сред техните приятели.

3. Тези от средната класа са склонни да се социализират с всеки, а заможните хора са придирчиви към своите социални контакти.
Богатите хора са по-дискретни и консервативни в социалния си живот. Те не се стремят да се движат в „кръга на богатите“, за да установят полезни контакти. Това е типично за хората от средната класа, които мечтаят да забогатеят.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase