Снимка: Outnow.ch

Щастливото семейство се гради на здравите връзки не само между съпрузи и деца, но и с по-възрастните родители. Откакто свят светува, съперничеството между снаха и свекърва не спира. Защо се случва така, че по-често има неразбирателство между нас? В конфликта винаги са виновни и двете страни. Ето някои от най-честите грешки, допускани от снахите.

Твърде обидчиви сте

Снахите често се сърдят на свекървите си за неща, които нямат лично отношения към тях. Това сякаш е някакъв ненаписан закон, да се засягаме от всичко, което ни казва свекървата, било то за дома, външния вид, възпитанието на децата, кулинарните ни умения и т. н.

Ето защо не бива да се настройваме предварително, че критиката, препоръката или споделянето на мнение целят да ни обидят.

Влизате в конфронтация твърде бързо

След като вече сме приели твърде лично споделеното от свекървата мнение, веднага сме готови да излезем срещу нея като на война. Всички ние сме различни и е съвсем нормално да не споделяте всеки път едно и също мнение или идеи със свекървата. Ще спечелите, ако покажете уважение, запазите спокойствие и направите така, че вашата идея да надделее.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase