Снимка: outnow.ch

Изневярата е избор. Да бъдеш половината от едно цяло също е избор. Ако в една връзка няма доверие, подкрепа и надежда за общо, щастливо бъдеще, то тя не е и моногамна.

Партньорите могат да си изневеряват и без да го правят физически – чрез секс. Ако човек не уважава половинката си, ако не инвестира време, чувства и усилия във връзката си, значи той не е част от едно цяло.
Реално той мами партньора си без непременно да му кръшка с любовник/любовница.

Ето как човек може да мами половинката си без в живота им да има намесена трета страна:

1. Да игнорира половинката си.

Ако човек пренебрегва половинката си по какъвто и да е начин, значи той не уважава достатъчно човека до себе си. Това е честа причина отношенията в една двойка да не успеят да проработят. Това е и въпрос на общуване. Има хора, които са егоисти по природа и винаги слагат личните си интереси, пред тези на най-близките си хора. Това обикновено поражда чувство на болка и самота у другия партньор.

2. Да отменя срещите/плановете си с половинката си.

Това пак е вид пренебрегване. Ако вашият любим редовно отменя срещите/плановете ви, защото има други, по-интересни, това е грубо и нечестно спрямо вас и вие не би трябвало да се примирявате. Каквито и да са причините вие да оставате на заден план в живота на партньора си, ако това е често явление – нещата помежду ви едва ли ще проработят. Хората, които имат връзка, трябва да споделят живота си, а не всеки да си води отделен живот. Подобни отношения пораждат ежедневни разочарования.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase