Снимка: Reuters

Вагината е едно от най-интимните места от женското тяло. Тя е не само сексуален символ, но и символ на женското плодородие. Нейното здраве е крехко и всяка жена трябва да се грижи старателно за него. 

Познаването на анатомията на вагината помага за подобряване на интимните преживявания. Но по отношение на вагината съществуват и много митове. На кои не трябва да се доверявате никога? 

Мит №1 – Ананасите ще ви накарат да миришете по-добре отдолу 

Има много твърдения, че храната влияе върху уханието на вагината. Според много митове и легенди, ако ядете ананас или пък ванилия, вагината ви ще мирише по-приятно. 

Това граничи с фантастиката и не е вярно. Вагината има своя миризма, която невинаги е приятна.
Ако е особено неприятна, това е показател за вагинална инфекция. 

Няма официално изследване, което да доказва, че храната влияе на вкуса и миризмата на вагината. Така че вместо да се тъпчете с разни храни за добър мирис, поддържайте изрядна хигиена и няма да имате проблеми с неприятната интимна миризма. 

Мит №2 – Всички вагини изглеждат по един и същи начин 

Всяко тяло се различава по съществени белези. Тук роля в голяма степен играят гените. Както всеки друг орган, така и вагината не може да бъде еднаква при всички жени. 

Лабиите се различават по цвят, големина и съразмерност. През последните години пластичната хирургия започна да предлага процедура за скъсяване на лабиите с цел по-привлекателен вид. Това наложи някакъв стандарт в известен смисъл, който потиска и притеснява доста жени с по-големи срамни устни. 

Лекарите обаче са категорични – няма точно определен медицински стандарт, който да определи кои лабии са красиви и кои – не.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase