Чанинг Тейтъм и Джона Хил са приятели-колеги във филма "Внедрени в час"; Снимка: outnow.ch
fallback

Да работиш в офис от 9.00 до 18.00 часа може да бъде наистина трудно, особено ако не си в приятелски отношения с колегите си.
Ако скоро сте започнали нова работа - нормално е да се опитате да се сприятелите с хората, с които ще прекарвате по 8 часа на ден.

И все пак бъдете внимателни. Колкото и да са готини колегите ви, опитайте се да не ги превръщате в свои довереници, в приятели на "по питие" или в компания за купони. Винаги има риск да смесите вашите лични и работни взаимоотношения по един негативен начин.

Ето и няколко съвета до каква степен е редно да се сприятелявате с колегите си:

"Против" да избягвате сприятеляването

Важно е да се опитате да опознаете хората, с които работите, макар и да не е нужно. Все пак, би било добре да работите в общност, в която цари хармония и обща симпатия. Тоест, ако се държите прикрито и резервирано с хората в офиса си, те може да се настроят зле към вас. За това опитайте се да създадете едни позитивни, приветливи отношения и отвъд професионалното общуване.

"За" да не ставате най-добри приятели с колега
Не е добра идея да си търсите най-добър приятел сред колегите си. Все пак има вероятност с този човек да се капсулирате, да си станете самодостатъчни и да спрете да общувате с другите колеги. Така целия екип може да се настрои срещу вас двамата/двете. Това важи с особена сила, ако се сприятелите твърде много с шефа си. Със сигурност ще тръгнат клюки, които няма да са особено добронамерени.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 8 години

До Един Българин - мрънльоКо, речи ?!?

4

Един Българин

преди 8 години

До Анонимен 2А ако системно е недооценяван от фирмата/шефа (или по-точно вие във вашата фирма), какво правим? Ако навсякъде за подобна работа плащат 50-100% отгоре, но по една или друга причина (транспорт, родно място, детски градини, възрастни родители и т.н.) не е подходящо да си смени работата и въпреки че докарва милиони на шефа си, последният не го оценява и няма премии и заплати за него (макар и в силно редуциран размер). Как можеш да мотивираш такива служители освен с ПАРИ, другарю?!

3

ed

преди 8 години

До Анонименбай Иван не ходи на работа - той работи

fallback