Снимка: Outnow.ch
fallback
Да бъдеш родител е най-невероятното нещо, което може да ти се случи. Да си татко на момиче, още повече.

Тук са няколко мъдри съвета, които само бащите, които имат дъщери, могат да разберат.

Вие ще окажете голямо влияние върху избора й на партньор.

Родителите никога не бива да забравят, че те оказват пряко влияние върху бъдещите избори на децата си. Това важи и за любовта. Всеки ден вашето малко момиче ще ви наблюдава и изучава. Ще следи всяка дума и действие от ваша страна към нейната майка.

От всичко, което ще премине през нейното съзнание, зависи дали тя един ден ще има способността да се довери на своя партньор и да изгражда здрави взаимоотношения. Фигурата на бащата е изключително важна за момичетата, не го забравяйте.

Бъдете последователни.

Вашето момиче ще преминава през множество възходи и падения, особено в тийнейджърска възраст. Тя ще има нужда от вашето стабилно и обективно присъствие, от напътствията ви.

Дъщеря ви трябва да знае, че нейният най-голям герой е баща й и че той ще бъде там винаги, когато тя се нуждае. Не й позволявайте да расте с убеждението, че на мъжете не може да се разчита.

Не се намесвайте в спорове между майка и дъщеря.

Такива ще има още от момента, в който вашето малко момиче започне да говори и да проявява характер. Добре е да не заемате страна по време на спора.

Останете неутрални, но не забравяйте, че момичето ви ще има нужда да разговаря с вас. Поговорете, ако мислите че е сбъркала, кажете й го по възможно най-безболезнения начин.

Още ценни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

zlatko

преди 8 години

Az i na dvete mi dashteri sam im obqsnil za svirkite. Mn sa vajni

19

Анонимен

преди 8 години

Много, ама много се плаша като чета коментари за отглеждане на деца тук. Създавате бъдещето на България :(

18

Анонимен

преди 8 години

Абе всичко си е до възпитанието - какво сте се хванали тука за гушите само не мога да ви разбера? Всичко започва от дома (родителите) без значение бащата или майката. Външната среда не оказва чак такова влияние, ако детето е правилно възпитано. Разбира се има изключения от правилото, когато нещата се прецакват и под влияние на външната среда (за жалост). Тогава родителите каквото и да искат да направят, ако приятелчетата са по-разхайтени и разглезени вероятността да опазят децата си не е голяма.

fallback