Снимка: freeimages.com

Когато говорим за хубав секс, обикновено се фокусираме върху физическото удоволствие и емоциите, пропускайки, че той може да бъде съвкупност от енергии и духовни преживявания. Дали сексуалните преживявания ще бъдат за нас вълнуващи или не, зависи от редица фактори, между които е и балансирането на чакрите. 

Чакрите са енергийни центрове, разположени по цялото тяло, свързани с определени органи. За да имаме винаги чувствен секс е важно често да балансираме своите чакри. 

Вижте как може да го направите. Когато правите тези очистващи терапии, си осигурете спокойна и приятна атмосфера. 

Муладхара – коренна чакра

Коренната чакра е в основата на енергийната система на човека и се намира в основата на гръбнака. Това място отговаря за нашите основни нужди за безопасност и сигурност. Разположена е в основата на гръбнака и е свързана с червен цвят. 

Необходимо е да бъде здрава и отворена във всички наши сексуални връзки, за да бъдем готови да се доверим на нашите партньори. 

За да балансирате коренната чакра, представете си червена светлина, преминаваща през основата на гръбнака, като повтаряте: "Надявам се, че съм в безопасност с партньора ми."

Свадхиштхана – Сакралната чакра 

Намира се в долната част на корема (около 2 см под пъпа), в близост до гениталиите и се свързва с оранжевия цвят. Отговаря за сексуалността. Много често при хората, които изпитват някаква вина от интимен характер, когато тази чакра се балансира, настъпва хармония. 

Важно е всеки да може да се приеме като сексуално същество. Представете си една ярка оранжева светлина, преминаваща през тази част от вашето тяло. Повтаряйте: "Аз приемам моята сексуалност и тяло"

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase