Снимка: outnow.ch

Понякога жените си падат по даден мъж поради някакви странни причини, като в основата им са самозаблудата и самовнушението.

Някои дами решават, че категорично са влюбени в определен индивид от силния пол само защото той ги е впечатлил с някаква смела или благородна постъпка или защото много им напомня за баща им.

Други жени пък решават, че са влюбени или от скука, или защото им е омръзнало да бъдат със статут "необвързана".

Вижте кои са грешните причини, които могат да ви накарат да решите, че сте влюбена и така да изпаднете в самозаблуда (от която един ден ще се отърсите):

1. Той е мъжката версия на вас самата

Според едно известно клише противоположностите се привличат, но според науката хората се влюбват в себеподобни индивиди. Проучванията през годините показват, че колкото повече двамата думи си приличат, толкова повече си допадат. Ако този мъж има сходно на вашето чувство за хумор, ако обича да се забавлява като вас, ако има подобна на вашата ценностна система, много е вероятно да решите, че сте влюбена. Но дали искрата я има наистина, или просто много ви се иска да се влюбите точно в такъв мъж?

2. Срещнали сте го при вълнуващи обстоятелства

Ако сте се запознали с този мъж при някакво авантюристично, адреналиново преживяване, много е вероятно да решите, че между вас има силно привличане. Реалният живот обаче няма нищо общо със скоковете с бънджи и скоро може да установите, че всъщност това не е любов, а внушение.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase