Снимка: outnow.ch

Креативните хора понякога създават проблеми, превръщат се в маниаци и често са по-щури от обикновеното. Някои от тях може да познаете и по по-нетрадиционното тип „арт“ облекло. Казано накратко: креативните хора по дефиниция са различни.

За творческите личности смесването с останалите хора е пълната противоположност на креативността. Повечето креативни умове не са „луди“, а просто неразбрани – или поне по-голямата част от тях.

Ако самите вие сте в групата на креативните, ето кои са характеристиките, с които се отличавате от останалите и за които малко хора се замислят:

Креативните хора виждат света по различен начин от останалите.

В същото време те са склонни да споделят това, което виждат, и начина, по който го тълкуват с всички други хора. За креативните хора светът има повече смисъл, повече тънкости, по-голяма сложност и повече възможности, отколкото за обикновения човек. Те виждат света като място с неограничени възможности, които само чакат да бъдат преследвани.

Креативните хора често са интровертни и са склонни да бъдат самотници.

Освен това те не харесват всички хора. Обичат да прекарват част от времето си сами, защото по този начин успяват да се съсредоточат върху мисленето и въображението си. Творческите личности имат нужда да се фокусират върху своята креативност. Разбира се, те могат да се радват на компанията на своите приятели, но страстта им към идеите също е много силна.

Причината креативните хора често да имат предимство пред конкуренцията не е фактът, че те са по-умни, а че просто умеят да мислят „извън шаблона“.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase