Снимка: outnow.ch

Когато човек се влюби, той пее песни за своя любим, мисли за него нонстоп и започва да прави някои други странни неща, за които ако можеше да се види отстрани, щеше да се учуди на себе си.

Любовта на първо място влияе физически на човек и по-точно на хормоните в мозъка му. В действителност учените казват, че любовта засяга мозъка по начин, подобен на пристрастяването към наркотиците.

Освен това тя влияе и на поведението.

Ето и 10 странни симптоми, които могат да ви подскажат, че сте влюбени:

1. Хормоните ви ще бушуват.

Когато сте влюбени и видите обекта на чувствата си, сърцето ви ще започва да бие учестено, дланите ви ще се потят, главата ви ще започне да се върти, може и стомахът да ви заболи. Всичко това е благодарение на прилива на хормони, които заливат мозъка и тялото на влюбения човек. Те ще ви оставят с чувство на еуфория заради високите нива на ендорфин.

2. Ще се будите с мисълта за любимия си.

Възможно е да мислите за обекта на любовта си от рано сутрин до късно вечер – да се будите и заспивате с натрапчивата мисъл за него. Този индивид ще е обсебил съзнанието ви и ще забравите всичките си други грижи. Не е зле да се насилвате да мислите за себе си и за делата си от време на време.

3. Ще се усмихвате, дори когато сте сами.

Хората, които са щастливо влюбени, се усмихват без причина – те просто се чувстват супер щастливи и дори да не са заедно с любимия си точно в момента, като цяло ще се усмихват повече от обичайното. Това е защото тънат в блаженството на любовта.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase