Снимка: Reuters

Принципът на алфа и бета категоризацията разделя мъжете в две основни групи. Кои мъже са водещи, интелигентни и кои по-лабилни като характер? Ето кратка характеристика на двата типа мъже. 

Алфа мъж 

Според учени характеристиките на алфа мъжа са се проявявали още по времето на каменната епоха, когато ловът, осигуряването на храна, приспособяването, агресивното поведение са им давали по-голям шанс за оцеляване. 

В животинското царство алфа образът е този, който пръв избира женските си и завоюва територия. Когато говорим за алфа мъжете в наши дни, то това са личности, които имат голямо самочувствие, успех в кариерата и винаги се радват на женско внимание. 

В зодиака алфа звездни знаци са: Лъв, Скорпион, Водолей, Стрелец, Телец, Везни, Близнаци. Примери за известни алфа личности са Джеймс Бонд, Бил Клинтън, Тайгър Уудс.

Кои са положителните страни на алфа мъжа? 

За този тип личност е много важно да осигурява защита, безопасност, добър стандарт на живот и сигурност на жената до себе си. 

Поради високите им стойности на тестостерон те се фокусират върху женствените жени, за да се създаде баланс. Алфа мъжете са инициативни и техен приоритет е добрият външен вид. Те са добри в много отношения, интелигентни са и имат широк спектър от познания и невероятна харизма. Добри прелъстители са.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase