Снимка: photl.com

Всички знаем, че бирата е любим алкохол, за който обаче се носят поредица от митове и легенди. Каквото и да се говори за нея, тя безспорно има много качества, заради които си заслужава да не я подминаваме. 

Но кои са най-абсурдните митове, които се ширят по неин адрес и много хора им се доверяват? 

„Можете да се справите с шкембето, ако преминете само на светла бира.“ 

Истината е, че светлата бира е само с 90-100 калории по-нискокалорична от тъмната. Така че няма значение дали ще пиете само светла или само тъмна бира. И двете са почти еднакво калорични. Тайната за свалянето на биреното шкембе е в количеството. Просто намалете бройката бири. 

„Колкото по-тъмна е бирата, толкова по-високо е количеството алкохол.“ 

Това е абсолютен мит. Една от най-тъмните бири е Гинес, а тя съдържа само 4,2% алкохол. Цветът на бирата в случая се дължи на препечения малц, а не на съдържанието на алкохол. 

„Бирата губи качествата си, ако е оставена да се стопли, а след това отново е охладена в хладилника.“ 

Това е вярно донякъде, но само ако го правите отново и отново, няколко пъти. Ако го направите само веднъж-два пъти, няма да забележите особена промяна във вкусовите й качества. 

Бирата може да бъде съсипана само ако е оставена отворена или ако я оставите на слънчева светлина твърде дълго. Затова се уверете, че съхранявате бирата си на тъмно и хладно място.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase