Снимка: outnow.ch
fallback

За много хора откъсването от работа понякога изглежда невъзможно, дори когато е време за тръгване. Сякаш всичките най-важни ангажименти се появяват към края на работния ден. Ако искате да си тръгвате от работа навреме, трябва да се стремите да организирате ангажиментите си по-добре.

Ако сте дезорганизирани и губите ценно време през деня, много е възможно да се налага да оставате, след като колегите ви си тръгнат.

Ако не сте достатъчно продуктивни в службата, това може да наруши баланса и в личния ви живот. Едва ли половинката ви ще е доволна, ако вечно ви се налага да си доработвате в извънработно време.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да се организирате по-добре:

1. Не си вдигайте телефона за щяло и нещяло.
Ако водите безкрай лични телефонни разговори по време на работния си ден, нищо чудно да не можете да си тръгнете точно в 17 или 18 часа. Опитайте се да водите кратки и делови разговори дори с близките си – вечерта ще можете да се наприказвате на спокойствие.

2. Не си проверявайте и-мейла непрекъснато.
Ако си проверявате електронната поща на всеки половин час и ако редовно гледате/обновявате профила си в социалната мрежа, много е възможно да изгубите ценно време за работа. Това ще ви принуди отново да стоите в офиса след края на работното време.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ПорЦелан

преди 9 години

О, озлобена робска душица! Даже в австралийските си мечти не можеш да си представиш че пари се изкарват с работа! Ама не, трябва други роби да ти ги изкарат - друго не си виждал и не знаеш. :)

9

Анонимен

преди 9 години

човек може да си работи това което му е интересно на всяко място на Планетата, но тука е разликата. Като магистър IT винаги съм се стремял извън комфорт зоната, затова и днес продължавам развивам това което ми е интересно но с тази разлика че мога да си позволя да си спазаря 3 синджира роби и да постигам нещата които преследвам и имам 6 цифрени доходи тук в Сидни. Много зависи от коя страна на синджира си. Лузарите да седят в БГ там им е мястото.поздрави от сидни ав$тралия и лека нощ

8

Анонимен

преди 9 години

а защо реши че аз не работя това което ми е интересно? и да ти завиждам?На такива код мънки кто тебе им подфърляме трохи, държим ги в клетката с приказки за развитиеАко не те интересува друго това е защото така създаваме систематаЗа Невърленд ти говоря. Така казваме на тези места по планетата където аутсорсваме. Невърленд е страната на Питър Пан където хората не порастватЗа мен подробностите винаги са били от значение ръководя IT бизнес и имам 6 цифрени доходиПоздрави от Сидни Ав$$$$тралия

fallback