Снимка: outnow.ch
fallback

В съвременния материалистичен свят, където все повече хора се борят да оцелеят, все повече хора се чувстват хронично недоволни.

Постепенно те спират да усещат какво е щастие, защото не обръщат внимание на настоящето, а погледът им вечно е вперен в миналото и бъдещето. Очевидно е, че никой от нас не е съвършен. Ние всички плуваме от време на време във води на отрицание, но по-важното е да се опитваме по-бързо да се измъкнем от тях.

Всеки човек си има своите лоши дни, дори седмици, но въпросът е да не спира да усеща какво е щастие. Хората, които са перманентно недоволни, имат някои определени навици, които са сходни.

Ето и 7-те характеристики на хронично нещастните хора:

1. Те са убедени по подразбиране, че животът е труден.

Повечето хора знаят, че животът може да бъде песен в даден период, но и да бъде наистина сложен в друг етап. Недоволните хора обаче се съсредоточават само върху негативните неща в битието си. Те постоянно се оплакват, постоянно говорят за проблемите си и като цяло се виждат в ролята на жертва.

2. Тези хора са недоверчиви.

Вечно недоволните хора нямат вяра на никого, дори и на своите близки. Те просто не вярват в доброто около себе си и нямат сетива за него. Нещастните хора рядко отварят сърцата си за нови хора и събития в живота си, като по-скоро предпочитат да затварят вратите пред новите възможности.

3. Тези хора се концентрират върху нещастията по света.

Вярно е, че в нашия свят има много мъка, но пък и недоволните хора отиват твърде далеч. Те са способни да приемат глобалните проблеми в света за свои лични проблеми и оттам започват да се страхуват от всичко.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Айнщайн

преди 9 години

Ключът от бараката: "Те вечно говорят за това какво лошо им се е случило, какви трудности са срещнали в живота си."Може би е добре да се уточни и за доволните хора, дали говорят за това как са родени със златна лъжичка в устата и как животът им поднася всичко на тепсия.

8

Анонимен

преди 9 години

Цената на спокойствието и самообладанието познаваме само тогава,когато поне веднъж сме погледнали опасността право в очите.

7

Анонимен

преди 9 години

1.Хората- причиняват негатива2.Причината- заради това и това3.Събитията- неприятности4.Болест-умора5.Лош външен вид-не справяне с негатива6.Притесненията- от всичко товаЗа да се подобри това както си трябва:1.Хората-премахване 2.Причина- с тях изчезва и причината3.Болест- изчезва4.Лошия външен вид-;се подобрава значително5.Притеснения-изчезват настъпва СпокойствиетоТова е!

fallback