Снимка: Outnow.ch

Странно, но съществуват много неща в нашия живот, за които сме свикнали да смятаме, че са негативни и вредни. Оказва се, всъщност, че това не е така. Мислените за зле влияещи поведения и ситуации са механизми, с които организмът и мозъкът се стремят да преборят стреса и лошите емоции. 

Кои са тези полезни състояния и ситуации, които много хора смятат за вредни? 

Гняв 

Гневът не е нещо лошо. Той е просто начин да се освободим от лошата енергия и напрежението. Често чрез него се освобождаваме от онова, което ни кара да се чувстваме потиснати, след което се чувстваме значително по-добре и по-облекчени. 

Така че, гневът сам по себе си не е никак лошо нещо. 

Плач 

Плачът е здравословно поведение, в чиято основа е емоционална реакция към някои ситуации. Сълзите са механизъм, с който тялото почиства окото. 

А ревът, подобно на гнева, е психологически начин за преодоляване на трудности, които иначе не бихте могли да отминете равнодушно. 

Неслушане на околните 

Случвало ли ви се е да обвинявате някого, че не ви слуша? Следващият път, когато понечите да го обвините, помислете отново. Да не слушаш всичко е механизъм, с който мозъкът се съхранява. 

Представете си как бихте се чувствали, ако вниквахте във всяка история, всяка трагедия на близките и познатите си. Понякога човек просто не желае да се товари допълнително и това не е нещо лошо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase