Снимка: outnow.ch

Макар че 2015 година настъпи съвсем наскоро, вероятно натовареното ви ежедневие вече си е казало думата и сте позабравили част от новогодишните си пожелания.

Време е да си ги припомните и наред с излишните мазнини от корема си, да се отървете и от приятелите си, от които нямате нужда. В крайна сметка, когато става въпрос за приятелство, по-добре е човек да залага на качеството, отколкото на количеството.

Вгледайте се добре в приятелското си обкръжение и ако откриете някои от следващите обобщаващи образи, най-добре преустановете контакт с хората, които отговарят на тях.

1. Приятелят, който никога не може да се зарадва и винаги е преживял нещо по-лошо от вас

Този човек никога не може да се радва на вашите успехи, независимо дали те са в личен или професионален план. Той винаги ще каже нещо, което ще убие вашия ентусиазъм и има по-скоро негативно въздействие върху вас, отколкото положително. От друга страна, когато имате проблем, този ваш приятел никога не приема вашите терзания за толкова сериозни, защото той винаги е минал през по-лошо. Независимо дали това е човек, който се конкурира с вас или просто е изключително несигурен в себе си, той определено няма място в живота ви.

2. Приятелят, който перманентно е нещастен и е истинска „Драма куийн“

Този човек винаги вижда чашата наполовина празна. Каквото и да му се случи, той намира причина да бъде недоволен от живота като цяло. Едва ли има нещо, което може да го зарадва истински и много обича да драматизира. Този приятел е жертва на световна конспирация, заради която е най-нещастният на света. Подобен тип хора са толкова отрицателни и негативни, че трудно биха се повлияли от всеки ваш опит да ги накарате да мислят по различен начин. Ето защо по-добре се откажете от изгубената кауза и спрете да общувате с човек, който ви носи само лоши емоции.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase