Снимка: freeimages.com
fallback

Чудите ли се защо все не ви достигат пари? Никога не можете да спестите и вечно трябва да мислите алтернативни варианти? 

Вместо да се сърдите на шефа си, че не ви увеличава заплатата, помислете какво може би правите грешно, за да не можете да спестите. 

Планирате да започнете икономии от утре 

Ако знаете, че имате нужда да започнете да спестявате, но си обещавате да го правите винаги от утре, от другата седмица или от Нова година, тактиката ви няма да проработи. Все ще си бъдете в това положение. 

Направете списък с разходите и доходите си. Структурирайте целите си и си поставете срок. Ако искате да спестите определена сума или да си купите нещо конкретно, сметнете по колко трябва да отделяте всеки месец, за да спестите сумата в определен период. 

Методът е подобен на тегленето на кредит, само че не се заробвате с връщане на лихви. 

Никога не знаете какво дължите 

Неплатени сметки, данъци, такси, кредити – вечно имате да изплащате нещо, но никога не сте наясно кога и какво точно ви е дошло до главата. 

Много хора са разсеяни в трудното ежедневие, но трябва да подредите плащанията и задълженията си, за да съумеете да спестите.

Първата стъпка към подредбата е пресмятането на баланса по вашите сметки. Направете подробен разчет на това какво дължите, като не пропускате да отбележите и датата, до която трябва да внесете задълженията си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Голямата кесия

преди 9 години

Парите НИКОГА не стигат!

19

...

преди 9 години

"Защо не ви достигат парите?"Отговора е много *** - защото заплатите ни са малки. Когато работех навън, имах пари за всичко че дори и спестявах. Като се прибрах тук, заплата ми стига само за разходи. За храна - вземам на заем.

18

#$&

преди 9 години

Защото ако ви стигаха щяхте да станете мързеливи и да почнете акъл да ръсите наоколо, а това е вредно за бизнеса. Идеята е да се плаща точно толкова, колкото да не зачезнете някъде.. Такава е системата. 10:90% - на десет им стигат горе-долу, а останалите вечно драпат с надеждата да станат един от тия 10%... И след като ви изцедят колкото могат ще излезете в мизерна пенсия, ако сте живи!

fallback