Снимка: outnow.ch

В днешно време ние буквално сме затрупани с огромен брой технологични джаджи, които би трябвало да направят ежедневието ни по-лесно. Но ако животът ни или този на близките ни е под заплаха, кои са тези устройства, които наистина могат да са от ключово значение за оцеляването ни?

Разбира се, на никого не му се мисли за пожар, кражба с взлом, за природно бедствие и т. н., но и тези неща понякога се случват в живота.

Представяме ви списък с някои неща, които могат да ви помогнат в подобни кризисни ситуации. Ето и 10 от тях:

1. Фенерче
Повечето от нас имат фенерчета у дома, но те са забутани някъде по шкафовете. Добре е да сте наясно къде се намира фенерчето ви и то да е с работещи батерии. Не разчитайте на фенерчетата в мобилните си телефони. Може точно такова старомодно фенерче да изиграе ключова роля за вас в даден момент (при авария в сградата, спиране на тока, земетресение). Добре е да имате фенерче и в автомобила си, когато тръгвате на дълъг път и ви предстои нощен преход.

2. Радио
В случай на природно бедствие радиото може да бъде вашата линия за комуникация, когато например телефонните мрежи бъдат прекъснати. Може това да се окаже единственият начин да получавате важна информация и новини. Съхранявайте радиото си на удобно място и гледайте батериите му да са работещи.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase