Снимка: outnow.ch

Казват, че в любовта и на война всичко е позволено. Едно от най-хубавите чувства обаче не бива да бъде принизявано и да служи като оправдание за някои неприемливи действия.

Много хора оправдават своето налудничаво или неправилно поведение с любовта и влюбването, но това не е честно нито към самите тях, нито към техните любими хора.

Ето и кои са нещата, за които никога не трябва да се извинявате с любовта:

1. Изневяра.
Ако изневерявате на гаджето си с някого, в когото сте влюбени, това продължава да бъде измяна. Ако наистина обичате друг човек и искате да бъдете с него, просто прекратете връзката си и не лъжете сегашния си партньор. Не използвайте любовта и влюбването като извинение за нарушените ви обещания и неправилното ви поведение.

2. Лъжа.
Ако обичате някого, не бива да го лъжете, дори желанието ви е да го предпазите. Хората предпочитат да са наясно с истината, колкото и болезнена да е тя. Не лъжете когото и да е било с оправданието, че всъщност му правите услуга и много го обичате. Истината може да е болезнена понякога, но така винаги ще може да гледате всеки с високо вдигната глава и без да таите нещо скришно в себе си.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase