Снимка: outnow.ch
fallback

По-голямата част от хората започват да работят още докато учат в университет или непосредствено след като го завършат.

Това означава, че те имат години, преди да навършат 30 – време, което е изключително важно и през което трябва да взимат интелигентни решения, за да подкрепят своята бъдеща кариера.

Както знаете, правилните избори днес водят до добри резултати след време. Ако в момента вие се намирате в 20-те си години, значи е време да извлечете максимална полза от времето до 30-ия юбилей.

Ето и съветите, които ще ви помогнат.

1. Поемайте много рискове. В живота хората, които печелят, са тези, които са готови да рискуват. Докато още сте на 20, имате най-голямата свобода да поемате рискове. В случай че не харесвате работата си – просто си потърсете друга. Ако пък сте избрали грешна кариера, възможно най-скоро променете курса и започнете да се занимавате с това, което ви харесва.

2. Поддържайте сметките си ниски. Всеки човек има разходи, но вие трябва да се научите да управлявате парите си разумно. Не харчете прекалено големи суми, ако не сте сигурни дали ще може да се справяте финансово след тях. Все пак около 30-ата си година човек разбира какво реално иска от живота си и е хубаво да бъдете стабилни от парична гледна точка.

3. Бъдете готови да смените дори града. Никога не знаете откъде може да дойде най-доброто работно предложение, затова бъдете отворени към идеята да смените дори града, в който живеете. Кога, ако не сега, когато не сте обвързани със семейство и деца?

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Д-р Малтус

преди 9 години

Работете от 15 годишни, че на 40 вече ще сте се разболяли от рак в тая скапана държава.

9

Анонимен

преди 9 години

Казано накратко: Всичко е вятър и мъгла. И май, май не струва.

8

Анонимен

преди 9 години

Работа от 19 сега съм на 29 ама чак голям успех не съм видял, но все пак можеше къде къде по зле

fallback