Снимка: outnow.ch

Има хора, които с финес се преборват за всичко, което искат в живота си. Образно казано те умеят „да се продават“, умеят да преговарят и да създават митове за личността си, които на всичкото отгоре и поддържат.

От скорошно проучване на сайта Salary.com става ясно, че едва 44% от хората, които искат повишение на заплатата, реално получават такова.

Каква е тайната на хората, които умеят да постигат целите си винаги?

Ето и пет от техните навици, с които винаги са с едни гърди пред конкурентите си:

1. Те могат да преговарят уверено
Не е въпросът да идете при шефа и да поискате повишение. Преди това трябва да си направите домашното. Това означава, че трябва да навлезете надълбоко във вашата индустрия (дори ако трябва да го правите в почивните си дни), така че когато се срещнете с мениджъра си, да му покажете ясно защо трябва да ви повиши заплатата. Вие трябва да говорите за целите и нуждите на компанията, за нейните пропуски, за силните и слаби страни на конкуренцията и т. н. Просто трябва да имате стратегия за тези важни преговори.

2. Те винаги си подготвят почвата
Хората, които получават това, което искат в живота, умеят да преговарят с увереност. Те забравят за своите страхове и опасения, дори понякога когато силно желаят нещо, са готови да забравят и ценностите си. Освен това те винаги умеят уж случайно и непреднамерено да насочат дискусията към темата, която ги интересува, така че да създадат възможност за по-успешен разговор с по-висшестоящите от тях. Освен това тези хора умеят да дават точните отговори, без да се замислят твърде дълго, което прави добро впечатление у събеседниците им.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase