Снимка: Sky Living
fallback

Знаете ли, че хората, които се кълнат в невинност, плачат с крокодилски сълзи и нервничат по време на разпити в полицията, са най-вероятните извършители, когато има престъпление?

Забърсването на носа, подръпването на ушите и докосването на краката са само някои от подсъзнателните маниери, които заподозрените в престъпление могат да проявяват по време на разпит.

Предлагаме ви няколко съвета от криминалните сериали, като „Елементарно Уотсън“ с участието на Луси Лиу и Джони Лий Милър (базиран на поредицата на Сър Артър Конан Дойл „Шерлок Холмс“), за разрешаване на престъпление.

Независимо от напредъка в технологиите, криминалните следователи продължават да се водят от същите основни правила, по които са се водили в продължение на десетилетия, когато са определяли дали заподозреният е лъжец, или не.

Вижте и кои са 5-те тайни на изкуството на криминалното разследване:

1. Езикът на тялото

При разпит на заподозрян детективът търси някои типични реакции. Например човекът започва да се поти, да се клати на стола си и да прочиства гърлото си със суха кашлица, както и да отпива вода, за да оправи сухотата в устата си. Някои престъпници започват подсъзнателно да пипат ухото си или да бършат носа си.

2. Отклоняване на вината

Вярвате или не, някои заподозрени дори имат наглостта да обвиняват жертвата за самото престъпление. По този начин те се опитват да обяснят поведението си с това, че жертвата ги е предизвикала.

3. Клетви в Бог и в близките

Друг показател, че човек е виновен, е когато започне да се кълне в Бог, в децата или в родителите си. Обикновено невинният човек не се отнася към Бог или децата си, за да оправдае своето деяние. Виновните хора са склонни да търсят повече съчувствие и смятат, че клетвите им в Господ ще накарат следователите да им повярват.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 години

"Няколко полезни съвета от криминалните сериали"===Оф, ще каже човек, че всички на тоя свят с това се занимаваме. Баси тъпотиите пишете!

fallback