Снимка: outnow.ch
fallback

Ако човек работи в голям екип с много хора, може да му бъде много забавно, особено ако колегите му са близки до неговата възраст и интереси. Разговорите с колегите могат да оживят работния ден и да направят досадното ежедневие много по-приятно. Въпреки това, когато човек работи с прекалено любопитни хора, той започва да се чувства неудобно.

Човек винаги иска да се представи в най-добрата светлина пред колегите си и всякакви по лични теми, биха могли да го уязвят, особено ако по-деликатната информация се разпространи. Ето и няколко ефективни начина да отблъснете любопитните колеги, които искат да знаят прекалено много за вас:

1. Правете се на заети
Когато любопитният ви колега ви зададе конкретен личен въпрос, на който не искате да отговаряте, просто му кажете че сте заети и му избройте всички задачи, които трябва да свършите в следващите няколко часа. По този начин ще му намекнете, че не искате да говорите по темата.

2. Сменете темата
Ако той все пак продължи да ви задава лични въпроси за минало или настояще, отклонете темата на разговор, като промените самата тема. Например, ако той ви разпитва за романтичния ви живот, споделете му, че сте фен на романтичните комедии и че гледате всички филми в този жанр.
 

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Райна

преди 9 години

Нещо не разбирам цялата тази постановка. Моят отговор на такива въпроси е, че това касае живота ми и хората извън офиса и това ще си остане така точка да обърнем внимание на актуалната задача точка (усмивка и вадене на досиетата). От това по-бързо и лесно няма.

2

Един мой колега,

преди 9 години

чийто баща цял живот е бил в научните среди, бил посъветван от него непосредствено преди да започне работа: "За всекиго приказват по нещо. Ако нищо не им казваш за себе си, ще те набедят, че си темерут. По-добре им подхвърли някакви дребни факти за флиртове, за момичета, с които уж излизаш без ангажименти и които те на познават или за отминали и приключени любовни истории, които няма как да проверят."Колегата сподели с някои от нас тези съвети, но след години и след като се бяхме сприятелили.

1

Анонимен

преди 9 години

У нас любопитните са и прекомерно нагли. Когато деликатно отклониш прекалено личен въпрос, той(тя) се настървява като хрътка и започва да крещи въпроса, завира се почти плътно до теб, иде ти да го (я) пернеш. Ако упорстваш да не отговаряш на нахални въпроси, започва да си измисля какво ли не, да изказва глупавите си предположения на глас и после да обобщава "Сигурно е така, щом като нищо не казва."

fallback