Снимка: photl.com

Едно от най-важните неща за родителите е да успеят да се свържат емоционално с децата си. Тази връзка често става по естествени природни механизми, но и често тя липсва. За да можете да направите по-дълбока връзка с детето си, можете да създадете ситуации, в които да утвърдите и задълбочите отношенията си. 

Създайте си място, което да е само ваше 

Независимо дали ще си направите въображаема палатка под одеялото, където ще четете книжки вечер преди лягане, или просто ще лежите на дивана, нека това да е вашият ритуал, който ви свързва. В даден момент той ще се превърне в дълго чакан миг от деня и за детето, и за вас.

Гледайте звездите заедно

Звездите винаги са били едни от най-романтичните обекти на небето. Децата са любопитни и вие бихте могли да се възползвате от това. Разглеждайте ги заедно, изберете си любима звезда или съзвездие, разказвайте си интересни истории, гледайки звездите. Тези спомени остават за цял живот. 

Напишете една история заедно 

Повтаряйте си, че тази история ще се предава през вековете, досущ като роман, който преминава през прочита на десетки поколения. Създайте нещо специално и най-добре това да е вашата история, независимо дали е истинската, или е такава, която сте си измислили. Важното е да е ваша!

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase