Снимка: freeimages.com
fallback

През вековете и двата пола са търсили начин да подобрят сексуалния си живот. В открити записи от древността се споменава за отвари, подобряващи сексуалността. Така например корен от мандрагора е бил високо ценен от гърците и римляните за увеличаване на сексуалното желание. 

Дори Питагор и Плиний са го споменали в своите записи. Жените в Древен Рим варили комбинации от билки, които били толкова силни, че криели опасност за здравето. Поетът Лукреций ги описал като „отвари, от които може да полудееш“. 

Дори могъщи императори попадали под ударите на тези коварни жени прелъстителки. Великият Калигула също е бил хвърлен в пристъп в следствие на специална отвара, приготвена от жена в опит да запази неговата привързаност.

Императорът бил убеден, че морковите също подобряват неговата полова мощ. 

В своите писания гърците и римляните са записали името на вид орхидея, наречена satyrion. Според легендите Херкулес се е възползвал от нейната мощ и се смята, че за една нощ е можел да обладае до 50 жени. 

Древните гърци приготвяли специален хляб, който бил във фалическа форма. Те вярвали, че това ще им даде повече мъжество в любовта. Плодовете също били на почит. Гроздето и смокините са сочени за мощен афродизиак от гърците и римляните. 

През 16-и век в Китай мъжете консумирали рог от носорог, защото смятали, че това подобрява притока на кръв към половите органи на мъжа по време на секс. Как точно са го приготвяли и са извличали неговите ползи - не се знае.

През 18-и век един от най-големите любовници за всички времена – Казанова, консумирал по 50 стриди на закуска, за да бъде в отлична форма в спалнята.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Бате Бойко

преди 9 години

А за жените около 40-те нещо да препоръчате? Защото аз проблеми нямам, но съпругата ми е с 14 дневен цикъл, отрицателно либидо и хронична мигрена, в резултат получих тендовагенит на дясната ръка. Моля г-жа Лазарова да помогне със съвет или друго!

3

Дедо Мъди

преди 9 години

Детето е на чай мащерка, мурсалски и жълт кантарион и две лъжици манов мед ....не просто вдигам самолета а съм авангарда на изтребителите немоа се запра!

2

хидроинджинер соколе

преди 9 години

На мен не ми трябва афродизиак, аз си пердаша една херсонска госпожица, нещастница и постоянно съм на дванадесет часа.

fallback