Снимка: Архив Reuters
fallback

Разбит е митът, че дамите си падат по "лошите момчета". За дълготрайна връзка жените предпочитат скромни мъже, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Според екипа на д-р Дарил ван Тонгерен арогантността и егоцентризмът действат зле на либидото и на двата пола. Във филмите често ни убеждават как наперени и груби типове привличат дамите. Но в реалния живот нещата съвсем не стоят така. Скромната натура е качество, което привлича представителите и на двата пола, и е предпочитан фактор за дълготрайна връзка.

Новото откритие ще даде шансове на мъжете, които повече се виждат в ролята на Хю Грант в "Четири сватби и едно погребение", отколкото да се идентифицират с Ди Каприо във "Вълкът от Уолстрийт".

Според психолозите скромните и смирени хора по-лесно преодоляват разрушителните инстинкти за власт и надмощие в една връзка. Поради тази причина те са и значително по-романтични от останалите.

Смирените хора по-лесно понасят критиките, помагат на другите и са щедри по природа. Именно това ги прави атрактивни в очите на противоположния пол.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

Да ви кажа... променят се хората. Брат ми беше такъв, но си намери една "осичка", дето за една година го опитоми ( да не кажа дресира) така, че в момента е най- добрия мъж, баща, брат, син, приятел.... Преди това колко ядове имах с него.... Ужас! :)

23

Анонимен

преди 9 години

Е,времената се менят.Не винаги към по-лошо.А кой пък харесва жена която е надута алчна все нацупена вечно недоволна и винаги искаща това което не може да има.А когато трябва да дава- о,боже.Чичо скрудж всъщност е работохолик професионален-прахосник.На три смени. А относно това че попадали на лоши момчета-те това харесват.Според мен е някакъв неосъзнат комплекс за малоценност.Ама и аз откривам америка.В БГ е пълно с патологични комплексари.И от двата пола.

22

Анонимен

преди 9 години

Добро и лошо са много относителни неща и зависят от гледната точка. Така, че тези нещата са описани от Хайтов в "Дервишово семе" и до днес нищо не се е променило.

fallback